FUNKCIONALNI FITNESS

Želite dobro izgledati in se dobro gibati? Funkcionalni Fitness je pristop k usposabljanju, ki ga lahko uporabite za povečanje moči, popravljanje neravnovesij, izboljšanje kakovosti gibanja in pomoč pri pridobivanju udobja in zaupanja v različnih položajih, brez žrtvovanja estetike. Programi so zasnovani na principih funkcionalnega fitnessa, mešanju olimpijskih uteži in klasične funkcionalne kondicije. Glavni ključ funkcionalnega fitnessa je integracija. Osrednji cilj je naučiti vse mišice, da delujejo skupaj, ne pa izolirano in neodvisno.

 

Funkcionalni Fitness je sistem usposabljanja, ki daje prednost kakovosti gibanja nad intenzivnostjo. Skozi Funkcionalni Fitness se poudarja nadzorovane metode gibanja, ki se uporabljajo za pomoč posameznika pri izpolnjevanju njihove "funkcije". Ta metodologija je koristna še posebej za športnike, saj lahko izboljša njihovo učinkovitost. Za športnike, ki niso športniki, jim pomaga pri dobrem izgledu, jim omogoča se boljše gibati in pridobiti boljšo mentalno vizijo pri športu kot tudi na drugih področjih življenja. Veščine kot so hitrost, ravnotežje, mobilnost, gimnastika, agilnost in koordinacija so v vadbi funkcionalnega bodybuilding lepo prepletajo, kar omogoča ljudem doseči željen cilj, da izgledajo dobro.

 

TUKAJ SO OSNOVNI KORAKI DO USPEHA V FUNKCIONALNEM FITNESSU

1.Kakovost gibanja je pomembnejša od količine obremenitve (teže) ali intenzivnosti (dela).

2.Bodite navzoči in se zavedajte svojih gibov. Morate slediti tempu, se držati celotnega razpona gibov in ponovitev in sklopov ter opazovati ustrezno količino počitka. Vse ima svoj namen.

3.Življenjski slog vsakogar, ki sodeluje v funkcionalnem bodybuildingu, mora biti uravnotežen. Vse, kar se dogaja zunaj telovadnice, je prav tako pomembno za uspeh programa.

“Funkcionalni Fitness je ravnovesje. Način, na katerega je zasnovan, pomeni nižje splošno povpraševanje po fizičnih sistemih. Prednost vadbe je v tem, da imaš več možganske in fizične energije, ki ti bo omogočala, da lahko naredite več v telovadnici in zunaj nje. «

Funkcionalni fitness je voden kot individualizirani skupinski treningi. Kaj to pomeni?

Ob torkih, četrtkih ter sobotah bodo v naš telovadnici potekali skupinski treningi weightliftinga ter funcionalnega fitnessa tako, da lahko pridete na trening kadarkoli v razpisanem terminu. Trening se za vas lahko začne tudi ob 19.21h. Trener vam v osebno mapo že v naprej napiše treninge, ki jih oddelate pod strokovnim vodstvom trenerja. Za vse dodatne informacije se obrnite na vodstvo telovadnice.